Nagyvilág

Cáfolják, hogy Trumpnak tavaly agyérgörcse volt

Maga az elnök és orvosa is reagált a hírekre.

A The New York Times újságírója, Michael Schmidt hamarosan megjelenő riportkönyvében (Donald Trump kontra az Egyesült Államok) írt arról, hogy az elnök novemberben váratlanul a Walter Reed katonai kórházba ment, közben alelnökét készenlétbe helyezték. A könyvből a szerző részleteket juttatott el több amerikai laphoz.

Pence soha nem vette át az elnöki feladatkört, és Trump látogatása az orvosoknál rejtély maradt

– idézte internetes oldalán a The Washington Post a könyvet, amelyben Schmidt konkrétumokról nem írt. A könyvrészletek megjelenése után Don Winslow ismert kaliforniai krimiíró a Twitteren közzétett egy rövid videót, amelyen Trump beszél, és azt írta mellé:

Mini-agyvérzések sorozata. Kérdezzék meg a titkosszolgálatot. Ők tudják.

Íme a videó, ami felvetette a kérdést: mi baja van Trumpnak?
Találgatásokra adott okot az amerikai elnök egészségi állapotáról egy videó, amelyen látszik, hogy csak nagyon nehezen tud lemenni egy rámpán.

 

Az elnök tavaly november 16-án előre be nem jelentett látogatást tett a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházban. Az MTI felidézte, hogy a Fehér Ház szóvivője akkor azt közölte, Donald Trump egyszerűen előrehozta szokásos egészségügyi vizsgálatát.

Az elnök a Twitteren reagált.

Ennek soha nem lesz vége. Most megpróbálják azt mondani, hogy (…) azért mentem a Walter Reed kórházközpontba, mert kis agyvérzések sorozatát szenvedtem el. Ez soha nem történt meg.

Az elnök azt is hozzátette, hogy ezzel

talán egy másik párt másik jelöltjére céloznak.

A Fehér Ház orvosa, Sean Conley közleményben cáfolta, hogy Trumpnak bármikor is agyi érkatasztrófája (sztrók), iszkémiás rohama (az agyi véráramlás átmeneti zavara) vagy bármilyen akut kardiovaszkuláris betegsége lett volna.

Az elnök változatlanul egészséges, és nincs ok aggodalomra amiatt, hogy ne tudná szigorúan betartani a reá váró menetrendet.

Mike Pence a Fox tévének azt mondta: nem emlékszik rá, hogy egyáltalán felmerült volna, álljon készenlétben. Arról tudott, hogy Trump találkozik orvossal, hiszen az elnök programjairól mindig mindent tud.

Az amerikai nép nyugodt lehet, hogy ez az elnök különösen jó egészségnek örvend, és minden egyes nap azt látom, hogy nagyon is energikus.

A könyv szerzője, Michael Schmidt egymondatos közleményt tett közzé.

A könyv nem ír semmit mini-sztrókokról.

Makkegészséges Donald Trump
A Fehér Ház bejelentette, hogy az elnök egészségi állapota „nagyon jó”.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Al Drago

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik