Nagyvilág koronavírus

Kína július óta alkalmaz egy rejtélyes koronavírus elleni vakcinát

Július óta, kísérleti jelleggel alkalmaznak egy koronavírus elleni vakcinát Kínában. Az oltóanyagot egyelőre csak olyan kulcsfontosságú állami dolgozók kapták meg, mint az orvosok vagy határőrök — írta meg a Sky News.

Az oltóanyagról egyelőre semmi biztosat nem tudni, arról sem árultak el információkat, hogy eddig hányan kapták meg a szert. Az oltóanyag létezésére egy, a Kínai Egészségügyi Kutatóintézet munkatársa által adott interjúból derült fény.  Az oltóanyag „sürgősségi” használatát Peking júliusban engedélyezte, július 22-étől pedig alkalmazzák is a szert.

A brit Guardian emellett hozzáteszi: bizonyos esetekben, például egy egészségügyi krízisben elvileg forgalomba lehet hozni olyan vakcinákat, amelyek még nem rendelkeznek az összes engedéllyel. Feltételezhető, hogy a kínai szer esetében is erről van szó.

Augusztus elején Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója arról beszélt, hogy a vakcinafejlesztéssel kapcsolatos nagy remények ellenére nem biztos, hogy valaha megtalálják a tökéletesen hatékony megoldást a koronavírus ellen.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik