Nagyvilág

Majdnem 3000 kilométert autózott, hogy megöljön egy 18 évest, netes játékvita miatt

A gyanúsított megölte magát, miután a rendőrség körbevette a házát.

Egy online játék miatt kialakult vita miatt ölt meg egy 18 éves fiatalt egy 23 éves férfi, aki majdnem háromezer kilométert utazott Kaliforniából Texasba, hogy agyonlője áldozatát – jelentette a helyi sajtó. A gyanúsított később megölte magát, miután a rendőrség körbevette a házát.

A texasi Flower Mound városában élt Matthew Thane-t helyi idő szerint kedd hajnalban, nagyjából hat órakor ölte meg egy sisakot viselő férfi. A gyilkos egy gázpalackot gyújtott fel a háza előtt, hogy kicsalja az épületből, majd agyonlőtte.

A helyi rendőrség már kedden közölte, hogy Thane célzott támadás áldozata lett, és szerintük gyilkosa már nem tartózkodik a környéken. Később az áldozat mobiltelefonjának átnézése után jutottak el a kaliforniai Pleasanton városában élő gyanúsítotthoz, akire már a nyomozás kezdetén felhívták a figyelmüket.

A rendőrség közlése szerint a két férfi netes játékok kapcsán ismerték egymást, és a gyilkossághoz egy játék közbeni vita vezetett. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az áldozat JPN néven volt ismert a gamer közösségben, és főleg a Call of Duty nevű játékkal játszott.

A 23 éves gyanúsított házát helyi idős szerint szerda késő este vette körbe a rendőrség, de már csak holtan találták meg. A meg nem nevezett férfi a beszámolók szerint fejbe lőtte magát.

Azért válik feleségétől, mert a nő eladta felhasználói fiókját kedvenc netes játékához
A kínai nő azt remélte, a lépéssel el tudja érni, hogy férje vele is foglalkozzon, és ne csak egész nap a játékon függjön. Tévedett.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik