Nagyvilág

Magyarországra látogatott Szijjártó Péter

Hazatért az adriai luxusjachtozásról a külügyminiszter, de sűrű napok várnak rá.

Kezdődik a szezon, karácsonyig pedig nincs megállás! – írta a Facebookon Szijjártó Péter, és bár az elmúlt napokban kétségessé vált, hogy a külügyminiszter valóban ott tartózkodik-e, mint azt közösségi oldala mutatja, a jelek szerint hazatért az Adriáról, és az államalapítás ünnepén gazdaságpolitikai stratégiai megbeszélésen vesz részt a miniszterelnök székhelyén, a Karmelita kolostorban.

Adriai luxusjachton fotózták le Szijjártót, miközben Facebook-oldala szerint irodában egyeztetett a fehérorosz helyzetről
A külügyminiszter a Szíjj László tulajdonában lévő hétmilliárd forintos luxusjachton töltötte az időt.

A munkamániás miniszter, aki Szíjj László adriai luxusjachtján is folyamatosan dolgozott, a további napok sűrű programját is vázolta:

vasárnap irány Kína, hétfőn tárgyalások Pekingben, kedden már Nyíradonyban beruházás-átadás, szerdán nagyköveti értekezlet, csütörtökön és pénteken EU-s külügyminiszteri tanács Berlinben.

Mindezek fényében csak remélni lehet, hogy Szijjártónak lesz ideje válaszolni arra a kérdésre, hogy fizetett-e a negyedik leggazdagabb magyarnak a Lady Mrd luxusjacht használatáért (ami piaci alapon akár napi 10 millió forintba is kerülhet), vagy az állami megrendelések sorát elnyerő vállalkozó vendégül látta. Minisztertársa, Gulyás Gergely szerdán mindenesetre azt mondta: a magánéletéről mindenkinek saját magának kell beszámolnia, így Szijjártó Péter is jól tenné, ha válaszolna az ezzel kapcsolatos kérdésekre, mert „a kormány egyetlen kormánytag nyaralásával sem foglalkozik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik