Nagyvilág koronavírus

2100 eurós nyugdíjjal drágállta az online vásárlást egy német nő, inkább megszegte a házi karantént

10800 eurós, azaz több mint 3,7 millió forint büntetést kapott az a német nő, aki több alkalommal is megszegte a házi karantént Ausztriában — írta meg a német Welt. A nőt az innsbrucki kerületi bíróság a lakosság fertőző betegségek általi gondatlan veszélyeztetése miatt ítélte el, de az eljárásnak még nincs vége. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetésért fellebbezett, erről magasabb szintű bíróság fog dönteni. A lap szerint a nő büntetése akár 3 év szabadságvesztés is lehet.

Az 54 éves, Tirol Schwaz nevű településén élő nőt áprilisban koronavírussal diagnosztizálták, hivatalos értesítést kapott a házi karantén elrendeléséről. Ennek ellenére a következő napokban többször is kimozdult, például egy parkban sétálgatott, illetve bevásárolt. Utóbbit az ORF szerint azzal indokolta, hogy az online élelmiszervásárlás minimális rendelési értéke túl magas volt, így személyesen kellett beszereznie a termékeket. A nő állítása szerint havonta 2100 euró nyugdíjat kap.

A vád szerint a nő a liftet használta a társasházukban, illetve taxival ment kórházba egy sérülés miatt, bár lett volna lehetősége otthonába orvost hívni. Miután az osztrák rendőrség több ellenőrzés alkalmával sem találta otthonában, a nőt letartóztatták, azonban a bíró egy nap után elengedte.

Kiemelt kép: illusztráció, Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik