Nagyvilág

Komoly üzlet a román nőknek az álházasság

A minap Cipruson, most Spanyolországban buktak le a szervezők.

Álházasság útján migránsokat Európába csempésző bűnözői csoport 12 tagját állították elő Spanyolországban – írta az Európai Unió rendőri szervezetére hivatkozva a Maszol.ro. Az Europol szerint az embercsempészek gyakran a már illegálisan Európában tartózkodó indiai és pakisztáni állampolgároknak segítettek uniós tartózkodási engedélyt szerezni álházassággal.

Szükség esetén segítséget nyújtottak ahhoz is, hogy az érintettek Európán kívülről Spanyolországba jussanak. Szolgáltatásaikért 20 ezer eurót kértek.

Az uniós tartózkodási engedély megszerzésében főleg romániai nők segédkeztek, akik a házasság megkötése után visszatértek hazájukba.

A spanyol nyomozók tucatnyi helyen razziáztak. Több városban kutattak át lakóépületeket és üzlethelyiségeket, készpénzt és bizonyítékokat foglaltak le. Utóbbiak arról tanúskodnak, hogy a banda tagjai legalább ötven illegális bevándorlónak szereztek uniós tartózkodási engedélyt álházassággal. A bűncselekményből származó nyereség becslések szerint egymillió euró volt.

Néhány hete Cipruson fogtak el 11 romániai nőt, akik szintén álházasságra készültek.  700-1000 euró közötti összeget kaptak volna az EU-vízummal járó, csak papíron létező frigyért. A 11 nőből 10-et hazaküldtek, egyiküket Cipruson tartották, mert a gyanú szerint ő győzte meg a többieket a fiktív házasság előnyeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik