Nagyvilág koronavírus

Ilyen sok új fertőzöttet egy napon se regisztráltak még Japánban

Rekordszámú, 1597 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak pénteken a japán hatóságok, a fertőzöttek száma a fővároson, Tokión kívül is megugrott, írja az MTI.

Az eddigi legmagasabb napi esetszám 1578 volt, ezt július 31-én rögzítették.

Pénteken Oszaka és Okinava prefektúrában jegyeztek fel jelentős számú, 255, illetve száz új esetet. Tokióban 462-vel nőtt a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb mértékű növekedés az elmúlt csaknem egy hétben.

A fertőzés terjedésének gyorsulása ellenére Abe Sindzó kormányfő csütörtökön kitartott álláspontja mellett, miszerint egyelőre nincs szükség országos vészhelyzet életbe léptetésére.

Japán 47 prefektúrájának túlnyomó többségében május közepén megszűnt a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzet. Tokióban és négy másik prefektúrában is véget ért május 25-én.

Koike Juriko, Tokió kormányzója óvintézkedésként felszólította a város 14 millió lakosát, hogy ne utazzanak haza, sem máshová a nyári szabadság alatt a jövő héten.

Japánban eddig 46 540 koronavírusos-megbetegedést regisztráltak, a Covid-19 betegségbe 1056-an haltak bele.

A távol-keleti országot közben hőhullám sújtja, pénteken Tokióban 35 Celsius-fok, Sizuokában több mint 37 fok, Szaitamában pedig 36 foknál is melegebb volt. Az előrejelzések szerint a hőség Japán nagy részén tartósnak ígérkezik, több helyen is 35 fok feletti hőmérséklet várható a hétvégén.

Kiemelt kép: Philip FONG / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik