Nagyvilág

A külügyi államtitkár egy mondattal elintézte, kiknek jár diplomata-útlevél

Brenner Koloman jobbikos képviselő írásbeli kérdést tett fel azzal kapcsolatban, mi alapján kapnak vállalkozók és sportolók diplomata-útlevelet, szúrta ki a hvg.hu. A kérdésre Magyar Levente államtitkár egyetlen mondattal válaszolt:

Azok a magyar vállalkozók és sportolók kaptak diplomata-útlevelet, akiknek sikeres munkájához és szerepléséhez az segítséget jelent.

A lap emlékeztet, hogy májusban derült ki, hogy Dzsudzsák Balázs diplomata-útlevelet kapott, amikor hazatért az Egyesült Arab Emírségekből, a minisztérium magyarázata szerint azért, mert ő a válogatott csapatkapitánya. Szintén Magyar Levente a DK-s Vadai Ágnesnek nemrég azt írta: „Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata-útlevélre.”

Diplomata-útlevelet kapott a külügytől Lénárd András, a Tiltott Csíki sört gyártó cég vezetője is, aki interjúnkban ezzel kapcsolatban azt mondta:

A diplomata státusz inkább feladat, mint kiváltság. Amúgy meg vannak dolgok, amik csak úgy megtörténnek velünk.

Lénárd András: Elég sok bicskám van. S elég sok történetem
Nem pofozkodik, csak kevesebbet teorizál. Nagyinterjú a Csíki Sör tulajával, aki egyúttal: építési vállalkozó, nyúltenyésztő, viperafarmer, dróngyáros, kriptovaluta-tulajdonos, valamint patakokra vízerőműveket emel, és határon túliként üzletet épít a halálon túli üzenetekre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik