Nagyvilág

További három rendőr ellen emeltek vádat George Floyd meggyilkolásának ügyében

Derek Chauvin után most azok ellen a rendőrök ellen is vádat emeltek gyilkosság miatt, akik jelen voltak a George Floyd halálát okozó igazoltatásnál – írja a theguardian.com.

A brutális és kegyetlen jelenetsort a New York Times rekonstruálta egész pontosan, itt lehet látni, hogy Chauvin mellett a többi rendőr mit csinált.

Sokkoló videón rekonstruálták, ahogy a George Floydot megölik rendőri intézkedés során
A New York Times egy egészen felkavaró 9 perces felvételt közölt.

Thomas Lane, J. Alexander Kueng és Tou Thao esetében eddig nyomoztak, a mostani vádemelést egy minnesotai szenátor, Amy Klobuchar hozta nyilvánosságra.

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy egy hete egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt.

Miért most borult lángba Amerika?
George Floyd nem az első, aki a feketék elleni rendőri erőszak miatt vesztette az életét, halála még csak nem is az első olyan eset, amit a világ végignézett. Mi változott most, hogy ekkora tüntetéseket láthatunk Amerikában?

Kiemelt kép: A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő nő a George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntetők által betört kirakatot néz Bostonban 2020. június 1-jén. Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt.
MTI/AP/Elise Amendola

Ajánlott videó

Olvasói sztorik