Nagyvilág koronavírus

Egymás hegyén-hátán strandoltak az amerikaiak, aggódnak a szakemberek

Az Egyesült Államokban háromnapos hétvége van az Emlékezet napja (Memorial Day) nevű nemzeti ünnep miatt, aminek alkalmából az ország több vízpartját valósággal elárasztották az emberek, fittyet hányva a biztonsági távolságtartásra.

A floridai Daytona Beachen a rendőrség oszlatott szét egy több száz fős tömeget, Tampa közelében a nagy tömeg miatt le kellett zárni a parkolókat, Missouriban az Ozarks-tónál csordultig voltak a bárok, és mint az alábbi videón látszik, a kaliforniai strandokon is elég általános volt a járványügyi szabályok megszegése.

Dr. Deborah Birx, az amerikai koronavírus munkacsoport vezetője azt mondta, nagyon aggódik a látott jelenetek miatt. „Szeretnénk teljesen világosság tenni, hogy a társadalmi távolságtartás abszolút kritikus pontja a védekezésnek, ha pedig valamiért nem lehet távolságot tartani, külterületen is maszkot kell viselni” – nyilatkozta az ABC csatornának.

A Missouri állambeli St. Louis polgármestere, Lyda Krewson szerint felelőtlen és veszélyes dolog a képeken látott módon viselkedni, csak azért, hogy jól szórakozzunk a hosszú hétvégén. „Most ezek az emberek hazamennek, és okot adnak az aggodalomra, hogy újra emelkedni fog a fertőzések, kórházi kezelésekhez és a tragikus halálesetek száma. Mélyen nyugtalanító.”

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik