Nagyvilág koronavírus

Csak alsóneműt viselt az átlátszó védőruhája alatt az orosz nővér

Azt mondja, nem tudta, hogy ennyire látni mindenét.

Egy este alatt szenzáció vált abból az orosz ápolónőből, aki semmi mást nem vett fel a védőruhája alá az oroszországi Tula kórházában, mint fehérneműt – írta Daily Mail. Vagyis, a megfelelő védelem érdekében, az alsónemű – vagy bikini? – mellett, van rajta kesztyű, védőszemüveg és maszk is, de ezek nem igazán módosítanak a látványon.

Egy helyi lapnak, a Tulskie Novostinak a birtokába is került arról egy kép, ahogy a nővér éppen gyógyszert oszt a férfi betegek egy szobájában. A betegek le sem tudták róla venni a szemüket – állította a lapnak a képet megosztó informátora. Ahogy azt is mondta, a nővér nem volt tudatában annak, hogy mindene kilátszik a védőruha alól, és azért nem öltözött fel jobban, mert nagyon melege volt.

A kép és a rövid történet gyorsan bejárta az orosz sajtót, a regionális egészségügyi minisztérium pedig megrótta a nővért, mert megszegte a szabályokat.

A kommentelők többsége azonban a nővér mellé állt, olyanokat írnak, hogy az életét kockáztatja munkája közben, más pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a nővér ezzel csak azt mutatta meg, mennyire lehetetlenek a körülmények a kórházakban.

A Daily Mail arról is ír, hogy mindez a koronavírus-osztályon történt, de máshol nem találtuk ezt az információt. Mindamellett Oroszországot komoly mértékben sújtja a járvány, a hivatalos adatok szerint a világ második legtöbb fertőzött embert itt regisztrálták, összesen már 308 705 főt, valamint 2972 áldozatot is szedett már a koronavírus. Legalábbis az orosz hatóságok adatai szerint, szakértők szerint viszont sokkal többen halhattak meg az országban a vírus miatt.

Putyinnak eddig még nem látott válságot kell kezelnie, miközben csökken a népszerűsége
Diadalmas évet tervezett magának Vlagyimir Putyin 2020-ra, de a világjárvány keresztülhúzta a számításait, és megmutatta azt is, hogy az orosz elnök inkább az adatok szépítgetésének, semmint a problémák megoldásának a mestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik