Nagyvilág koronavírus

Napokon belül letesztelik koronavírusra Vuhan mind a 11 millió lakosát

Több millió embert tesztelnek koronavírusra az elkövetkező napokban a járvány kezdeti gócpontjának számító Vuhan városában, miután a hétvégén 35 nap szünet után újra találtak hat fertőzöttet, írja a CNN.

Az új fertőzöttek közül egyik sem behurcolt eset, ez pedig arra enged következtetni, hogy Vuhanban még mindig terjedhet a betegség.

A The Paper című kínai állami lap szerint 10 napon belül nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus-tesztnek veti alá a komplett lakosságot.

Az ambiciózus tervet tíznapos harcnak nevezték a cikkben, és ennek értelmében Vuhan mind a 11 millió lakosát le fogják tesztelni a vírusra.

A világon Vuhanban jelent meg elsőként az új kínai koronavírus, a 76 napon át tartó kijárási tilalmat április 8-án oldották fel, így a helyiek már kimehettek a szabadba, de rengeteg üzlet még ezután is zárva tartott.

Bár kedden nem diagnosztizáltak új esetet, a hétvégi események miatt mégis a járvány második hullámától tartanak, ennek próbálják meg most elejét venni.

Az ország észak-keleti részén fekvő Shulan városát a napokban teljesen lezárták, miután tizenegy ember is megfertőződött. Dél-Koreában szintén elkezdett felfelé kúszni a fertőzöttek száma, pedig egyszer már kontroll alá helyezték a járványt.

Kiemelt kép: Hector RETAMAL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik