Nagyvilág koronavírus

Megnyitott a bulinegyed Szöulban, legalább százan koronavírussal fertőződtek

Legkevesebb 101 ember kapta el a koronavírust Szöulban, miután a város egyik népszerű bulinegyedében jártak, közölte Park Won-soon polgármester kedden.

A CNN cikke szerint a dél-koreai főváros Itaewon névre hallgató szórakoztató negyedében kisebb gócpont alakult ki az utóbbi napokban, ami akár egy esetleges második hullámot is berobbanthat.

A bulinegyeddel összefüggésben eddig 7 272 embert teszteltek.

A diagnosztizált esetek 36 százaléka tünetmentes volt, a vírus terjedése pedig rendkívül magas

– fogalmazott, hozzátéve, hogy több páciens is másodszor fertőződött meg.

A hatóságok számításai szerint 10 905-en voltak a negyed szórakozóhelyein, ezért a városvezetés minden azonosított érintettnek üzenetet küldött, hogy menjenek el tesztelésre. Ezt a számot onnan tudják, hogy az óvintézkedések keretein belül a szórakozóhelyekre csak azt követően lehet bemenni, ha valaki leadja az elérhetőségét.

Szöul a fejlemények tudatában véletlenszerű ellenőrzéseket hajt végre klubokban.

Dél-Korea példaértékűen kezelte a járványt, köszönhetően az agresszív tesztelésnek, a hatékony kontaktkutatásnak és a karanténintézkedéseknek nem lőtt ki a betegek száma. Az Egészségügyi Világszervezet ugyanakkor figyelmeztetett, hogy azokban az országokban, ahol elkezdtek enyhíteni a korlátozásokon, emelkedésnek indult a járványgörbe.

Kiemelt kép: Jung Yeon-je / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik