Nagyvilág koronavírus

Használhatatlanok, ezért Anglia az összes Törökországból rendelt védőeszközt visszaküldi

Áprilisban, az angol egészségügyi dolgozók a védőfelszerelések hiányáról szóló panaszai közepette a kormányzat bejelentette, hogy egy nagyon fontos repülőgép érkezik Angliába Törökországból. A teherszállító gép védőeszközöket szállított, azonban a Guardian cikke szerint a landolás után mindössze két héttel kiderül, hogy a 400 ezer darab védőeszköz közül egyetlen darab sem felel meg az Egyesült Királyság előírásainak.

A kormányzat szerda este erősítette meg, hogy a védőeszközöket egy, a Heathrow repülőtér közelében lévő létesítményben tárolják és visszaküldik azokat Törökországba. A lap szerint az angolok a védőfelszerelések árának visszafizetését is kérik. A repülő április 22-én, többnapos késés után és a megrendelt mennyiség kevesebb mint tizedével érkezett meg a szigetországba, amelyet a szakszervezetek erősen bíráltak.

A védőfelszerelésekre nagy szükség lett volna: április 18-án a szakszervezetek közölték, hogy az egészségügyi dolgozók abbahagyják a munkát, ha nem biztosítanak nekik megfelelő védőruházatot.

Kiemelt kép: Andrew Matthews/PA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik