Nagyvilág koronavírus

Két hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött Olaszországban

236 ember veszítette életét az új kínai koronavírus miatt Olaszországban az elmúlt 24 órában az egy nappal előtti 195-höz képest, közölte az olasz polgári védelem.

Kedden 1075 új fertőzöttet diagnosztizáltak a hétfői 1221 után, ami a Reuters cikke szerint a legalacsonyabb szám az elmúlt két hónapban.

A február 21-én kitört járvány óta 29 315-en haltak meg Olaszországban a betegségben és 213 013-an fertőződtek meg.

A polgári védelem honlapján közölt adatok szerint hat tartományban, Umbria, Szardínia, Valle d’Aosta, Calabria, Basilicata és Molise területén egyetlen beteg sem vesztette életét az utóbbi huszonnégy óra alatt.

Az aktív fertőzöttek száma 1513-mal csökkent az egy napja mért kevesebb mint kétszáz után. A jelenleg regisztrált betegek száma 98 467-nek felel meg.

A gyógyultak száma túllépte a 85 ezret.

A május 4-i újraindulási időszak második napján Olaszországban emelkedett az utcán tartózkodók száma, és intenzívebb volt a városi járműközlekedés is.

A Velence közeli Jesolo tengerpartján még nem indult újra az élet. A strandok megnyitását a római kormány még korainak tartja.

Jesolóban tavaly 52 ezer napernyőt állítottak fel a strandokon, idén 25 ezerrel számolnak a biztonsági távolság betartásával.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik