Nagyvilág koronavírus

Szimbolikus győzelem: bezárják az ideiglenes járványkórházat Madridban

A spanyol egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint sikerült stabilizálni a járványhelyzetet: az elmúlt 24 órában 281 halálos áldozatot követelt a vírus és 1175 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

A szakértők azt remélik, hogy az adatok az elkövetkező napokban tovább csökkennek majd. Spanyolországban eddig összesen 215 ezer esetet azonosítottak és közel 25 ezren veszítették életüket a betegségben.

Szimbolikus győzelmet jelent viszont, hogy leszerelik azt az ideiglenes járványkórházat, amit még március elején alakítottak ki a legnagyobb madridi konferenciaközpontban.

Ez a hatalmas megpróbáltatás véget ért, köszönhetően annak a rengeteg embernek, akik segíteni akart. Küldetés végrehajtva

– írta Dr. Antonio Zapatero, az IFEMA konferenciaközpontban létrehozott kórház átmeneti orvosigazgatója a Twitteren pénteken.

Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

A létesítményben közel négyezer koronavírusos beteget ápoltak, 98 százalékuk felgyógyult és 17-en hunytak el. Annak érdekében hozták létre az ideiglenes járványkórházat, hogy enyhítsék a nyomást a túlterhelt egészségügyi intézményeken.

A központban meghagyják az ágyakat egy esetleges második hullám esetére, és segítenek a logisztikai feladatokban is, de péntekre az összes beteg távozhatott.

A spanyol kormány döntésének értelmében szombattól az emberek már szabadidős sporttevékenységet is végezhetnek, de csak szigorúan megszabott idősávokban. A 14 és 70 év közöttiek reggel 6 és 10 óra, valamint este 8 és 11 óra között, a 70 évnél idősebbek 10 és dél között, valamint este 7 és 8 között, a 14 éven aluliak pedig egy felnőtt kíséretében 12 és este 7 óra között mehetnek majd ki.

Kiemelt kép: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik