Nagyvilág koronavírus

Turisták százai rekedtek a Maldív-szigeteken, a földi paradicsomban

Több száz turista nem tud hazajutni a Maldív-szigetekről közel két hónappal azután, hogy a koronavírus megjelent az országban, közölte a CNN megkeresésére Ali Waheed turisztikai miniszter.

Tájékoztatása szerint körülbelül 500 turista van most a szigeteken, közülük százan a repülőtéren várják, hogy visszatérhessenek hazájukba. A kormány segítséget ajánlott fel azoknak, akik nem tudják finanszírozni, hogy szállodákban töltsék a napjaikat.

Úgy tekintünk rájuk, mint a helyiekre, mert ők azok, akik segítettek eljuttatni az országot oda, ahol most tart

– mondta Waheed.

A Maldív-szigeteken az első két esetet március 8-án diagnosztizálták, majd az egészségügyi minisztérium március 12-én rendelt el egészségügyi veszélyhelyzetet.

Eddig összesen 468-an fertőződtek meg, 17-en meggyógyultak és egy ember veszítette életét a koronavírus miatt.

Az Indiai-óceánban található szigetország a luxusszállodáiról ismer, de a turizmus szinte egyik napról a másikra leállt a beutazási korlátozások miatt.

Április elején a New York Times írt riportot egy ott rekedt házaspárról, akiknek a nászútja soha véget nem érőnek tűnik. Azt írták, sehová nem tudnak menni és a sziget fogságába estek. A napok hosszúak, alszanak, esznek, fürdenek, aztán újrakezdik.

Mindenki azt mondja, hogy szeretne egy trópusi szigeten rekedni, egészen addig, míg tényleg nem reked ott. Csak addig hangzik jól, amíg van lehetőséget elmenni

– mondta Olivia De Freitas feleség a lapnak.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik