Nagyvilág

Kismamák a csecsemőikkel ragadtak az utcán a horvát földrengés miatt

Több kórház is megrongálódott a komoly földmozgásban.

Vasárnap hajnalban Horvátországot két erős, 5,3-as és egy 5,1-es erősségű, valamint több kisebb földrengés rázta meg, a legutóbbi reggel 9 óra magasságában. Autók, házak rongálódtak meg komolyabb mértékben, tűz ütött ki több helyen. Bizonytalan hírek keringtek egy vagy két gyerek haláláról, az egyik esetet cáfolják, a 15 éves lány életéért küzdenek a zágrábi klinikán. Sokan kénytelenek voltak az utcára menekülni, az elnököt Zoran Milanovicsot is evakuálták otthonából.

Az ország belügyminisztere ugyanakkor azt kérte az emberektől, hogy a koronavírus-járvány miatt ne gyűljenek össze az utcákon. Az országban eddig 206 megbetegedésről tudni, egy ember pedig igazoltan a koronavírus miatt halt meg.

A hatóságok prioritása a fölrengés után a kórházak helyzetének rendezése. A Narod.hr több képet is közölt, amelyeken az látszik, hogy az egészségügyi intézményekben álmennyezetek szakadtak le, szekrények dőltek össze. Olyan képeket is publikáltak, amelyen betegek az utcán várakoznak, a Petrova kórház előtt pedig a kismamák a csecsemőikkel a kezükben várakoznak.

A rengésektől a horvát parlament és egy zágrábi templomtorony is megrongálódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik