Nagyvilág koronavírus

Olaszország legleterheltebb kórháza megmutatta a világnak, mit tett velük a koronavírus

A Sky News bejutott az olaszországi Bergamo kórházába, ahol a csatorna tájékoztatása szerint ugyanis nincs káosz, de a körülmények hektikusnak tűnnek. A Lombardia tartományban található Bergamo a vírus által leginkább sújtott település, kórháza pedig a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi intézmény.

A Sky News riportere szerint a kórház osztályai tömve vannak súlyos légzési nehézséggel küzdő, levegőért kapkodó, illetve lélegeztetett emberekkel. Az ágyak között védőfelszerelésben rohangálnak az ápolók, akik az új pácienseket csoportosan veszik körbe és a légzést segítő gépekre kapcsolják őket. Ezek nélkül ugyanis gyorsan romlana állapotuk és meghalnának. Az újságírót a kórház sajtómunkatársa vezette végig a leginkább háborús állapotokat tükröző kórházon. A zsúfoltságot jól mutatja, hogy amikor az újságíró megkérdezte, hogy éppen milyen kórteremben vannak, vezetője azt válaszolta:

Ez nem igazán kórterem, hanem egy váróterem, csak minden helyet ki kell használnunk.

A riport arra is kitér, hogy a sürgősségi fogadó részleg is úgy néz ki, mintha intenzív osztály lenne.

Az intenzív osztály megtelt

— szögezi le a cikk.

Hozzáteszik: a frissen érkezőket ebben a sürgősségi fogadó részlegben látják el, pedig más országban az intenzív osztályon kellene kezelni őket, hiszen életveszélyes állapotban vannak. A kórházba folyamatosan szállítják az újabb betegeket.

A kórházba eddig egyetlen újságíró sem jutott be, azonban Bergamo városa maga kérte a lapokat, hogy nézzék meg, mi történik a kórházban.

Hogy megmutassuk mindenkinek, hogy néz ki egy olyan  katasztrófahelyzet, amelyet még soha senki nem tapasztalt. Azt akarják, hogy Önök lássák. Azt akarják, hogy a világ lakossága megkérdőjelezze saját kormányainak válaszait. Mert már nem lehet mentség, hogy senki sem tudott róla. Olaszországnak nem. Senki más másnak sem.

— írja a cikk.

Kiemelt kép: SkyNews

Ajánlott videó

Olvasói sztorik