Kultúra koronavírus

Koronavírus: Rajzoljunk szuperhősöket a karanténban

Hatalmas sikert arat a közösségi médiában egy ír képzőművész kezdeményezése, melyet a koronavírus miatt otthon maradni kényszerülő gyerekek lefoglalására talált ki.

Will Sliney – aki a Marvel munkatársaként a Pókember figurájáért felelős, jelenleg pedig egy Star Wars-képregényen dolgozik – a múlt héten indította el a #wewilldraw nevű kihívást – adta hírül az rte.ie.

A csatlakozó gyerekek minden nap egy megadott mesefiguráról vagy szuperhősről készíthetnek rajzot, majd alkotásukat a művész által kitalált keresőcímkével megjelölve feltölthetik a világhálóra. Sliney célja ötletet adni a gyereknek, hogy mivel töltsék az időt otthon, amíg a koronavírus miatt nem járhatnak iskolába. A játékban sorra kerültek már a Pókember és a Csillagok háborúja szereplői is, de az ötletgazda bátorítja a gyerekeket, hogy a kedvenc szuperhősükről is készítsenek rajzot, és mutassák meg a többi résztvevőnek.

Nagyjából száz képet vártam. Nem számítottam rá, hogy több ezer érkezik majd, ráadásul nem csak Írországból, hanem a világ minden tájáról

– mondta Sliney, aki a sikeren felbuzdulva azóta bővítette projektjét: már elérhető a YouTube-csatornáján az első videó, amelyben egy előre kiválasztott rajzfilmkaraktert tanít megrajzolni.

Kezdők és haladók egyaránt profi Pokemon-rajzolókká válhatnak, ha követik a tanácsait – derül ki az rte.ie oldalán közzétett videóból.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik