Nagyvilág

Hullámok sodortak el egy magyar édesapát a Kanári-szigeteken

Vasárnap óta nem találnak egy magyar turistát a Kanári-szigeteken, aki ötéves kislányával együtt esett a vízbe Guayedra strandjánál. A magyar férfi és a gyermek a helyi lap beszámolója szerint éppen a strand egy sziklás részére mászott fel, amikor egy pillanat alatt elragadták őket a hullámok — írta meg a Blikk.

Két helyi fiatal habozás nélkül a bajba jutott édesapa és kislánya után ugrottak, hogy kimentsék őket. A fiataloknak sikerült kimenteniük a gyermeket, akinek az arca eddigra már teljesen víz alá került, csak a kezei látszottak ki a vízből, ezért találták meg.

A megmentésre induló férfiakat és gyermeket végül a Kanári-szigetek kormányának Sürgősségi és Biztonsági Csoportjának (GES) helikoptere mentette ki az óceánból. Az édesapát azonnal elnyelte a víz, azóta sem került elő. A lap szerint őt egész nap kutatócsoportok próbálják megtalálni hajóval, helikopterrel és búvárok segítségével. A portál szerint a kislány jól érzi magát, jelenleg kórházban van, ahol már a megmentői is meglátogatták őt.

Kiemelt kép: Google Maps, Paul Sparenborg

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik