Nagyvilág

Mallorcán eltűnt magyar testvérpár: nem a férfi holttestét találták meg

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Mallorca délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteléből eltűnt egy egy magyar testvérpár, egy 18 éves férfi és egy 30 éves nő.

A testvérpárnak pénteken kellett volna hazaérkeznie Magyarországra, a család ekkor fordult a hatóságokhoz. Kiderült: a szállodájukban ekkor már napok óta nem látták őket, ám csak takarításkor derült ki, hogy nem hagyták el a tervezett időben a szállást. A személyzet állítólag mindent úgy talált, ahogy hagyták, de akkor már napok óta nem aludtak a szálláson.

Korábban felmerült, hogy esetleg a testvárpár egyik tagját találhatták meg. A fiatalok eltűnéséről ugyanis azután érkezett bejentés a spanyol hatóságokhoz, hogy többen látták, hogy a viharos időben egy óriási hullám sodort el két embert. A hatóságok azt sem tartják kizártnak, hogy a magyarokat terítette be a hullám.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook-oldalán arról ír, hogy

a spanyol illetve a magyar sajtóban megjelent hírrel ellentétben az eltűntek keresését nem függesztették fel, a keresés folyik, kiterjesztették a keresési területet a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve.

Menczer szerint a rendőrség valóban talált egy holttestet, a hivatalos tájékoztatás szerint biztos, hogy nem a magyar testvérpár egyik tagjáról van szó.

Hozzátette: természetesen továbbra is folyamatos kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal és a családdal.

Kiemelt kép: Menczer Tamás/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik