Nagyvilág

Lopják a húst a szabadkai dögtemetőből

Sokan attól tartanak, hogy valamelyik környékbeli település piacára kerülhet az onnan származó hús.

Ismeretlenek a szabadkai dögtemetőből elhordják a húst. Erről egy környéken élő értesítette a hatóságokat – írja a Subotica.com alapján a Szabad Magyar Szó. Sokan attól tartanak, hogy valamelyik környékbeli település piacára kerülhet az onnan származó hús.

A bejelentő szerint leginkább kora este érkeznek az ismeretlenek a dögtemetőbe, főleg az elhullott állatok combját vágják le és viszik el. A szemtanú látott már újvidéki, pancsovai, nagykikindai és zentai rendszámtáblával is kocsikat, a legtöbb többször is megfordult ott.

A bejelentés után legutóbb a rendőrség a helyszínen igazoltatott is egy kocsiban ülőt, de nála semmit sem találtak, senki más nem volt a közelben. Közölték, az elhullott jószágokat hetente kétszer viszik ki a dögtemetőbe, a fertőtlenítést, az elföldelést azonnal elvégzik.

Az elmúlt években volt példa arra, hogy zsákokban vittek el húst a telepről. Az állategészségügyi felügyelőség szerint a mostani bejelentés után a városnak állandó felügyeletet kellene biztosítania a helyszínen, hogy megakadályozzák a hasonló eseteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik