Nagyvilág koronavírus

Olaszországban 24 óra alatt 133-an haltak meg a koronavírus miatt

Olaszországban 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak 24 óra alatt, ezzel szombaton 366-ra emelkedett az új koronavírus fertőzés halálos áldozatainak a száma – jelentették be olasz egészségügyi illetékesek vasárnap este.

Salerno, Olaszország. Kép: Ivan Romano / Getty Images

A koronavírus fertőzöttek száma 6387-re nőtt az előző napi 5883 esetről – írja az MTI.

A koronavírus-járvány által leginkább sújtott Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.

A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, a fertőzöttek közül 3557-et kezelnek kórházban, intenzív osztályon 650 beteg van – tették hozzá az illetékesek.

Az olasz kormány vasárnap felszólított valamennyi turistát – külföldit és hazait  egyaránt – a karantén alá helyezett észak-olaszországi térségek elhagyására. Az érintett térségeket turisztikai célokból el kell kerülni  – olvasható a közlekedési tárca közleményében.

A repülőterek és a pályaudvarok nyitva maradnak, így a turisták haza tudnak térni – tették hozzá.

Hazánkban 7 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 4 iráni, 1 brit, és 2 magyar állampolgár. Bár az egyik magyar állampolgár, egy 70 éves, korábban is betegségekkel küzdő férfi állapota súlyosbodott, nincs magyar koronavírus-áldozat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik