Nagyvilág

Pár perc alatt elfogyott a Rage Against the Machine bécsi koncertjére az összes jegy

A 90 eurós jegyeket már most túlárazva árulják az interneten, van, aki majdnem 500 eurót kér egy darabért.

Péntek déli 12 órától lehetett jegyeket vásárolni a legendás amerikai rockzenekar, a Rage Against the Machine szeptember 12-i bécsi koncertjére, de sok rajongó hoppon maradt. A jegyek ugyanis alig pár perc alatt teljesen elfogytak – írta a Der Standard.

Az osztrák lap cikke szerint az évtizednyi csönd után újra összeálló együttes rajongói kiakadtak a jegyárusítókra, azt gyanítva, hogy jegyüzérek vásárolták fel a belépőket, amiket rögtön túlárazva kezdtek el árulni. Az eBay-en és a Willhaben nevű osztrák oldalon már pénteken megjelentek az eladásra kínált jegyek, jellemzően 150-200 euróért, de van olyan is, aki 490 eurót kér a koncertre szóló belépőért – írta a Standard.

Az eBay-en már árulják is a Rage Against the Machine bécsi koncertjére a jegyeket. Fotó: eBay

A lap beszámolója szerint sok rajongó azt gyanítja, hogy az Oeticket és Wien Ticket oldalakon profi jegyüzérek nagy számban vásárolták meg a jegyeket, automatikusan indított vásárlásokkal. A Standard cikke szerint az automata vásárlás az Oeticket oldalán nem lehetséges, de az üzérek megtehetik azt, hogy felbérelnek embereket, hogy vegyenek meg annyi jegyet, amennyit csak a rendszer egy embernek engedélyez, majd azokat a neten kezdik el árusítani.

Ez nem számít törvénysértésnek, csalásról csak akkor lehet beszélni, ha egyértelműen felpumpált áron adják tovább a jegyeket – írta a lap. Az Oeticket közben arra figyelmeztette az embereket, hogy óvatosan vásároljanak az eladásra kínált jegyekből, mert nem lehet biztosan tudni, hogy azok tényleg valódiak-e.

Újra összeáll a Rage Against the Machine
Utoljára 2011-ben zenéltek együtt a zenekar tagjai.

A kiemelt képen a Rage Against The Machine egy Minneapolis-i koncerten. Fotó: AFP /Eric Thayer/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik