Nagyvilág

Elképesztő hidegvérrel mentette meg a családja életét egy ötéves kisfiú

A tűzoltók se láttak még ilyet.

Az ötéves Noah Woods vasárnap éjjel arra ébredt, hogy lángokban áll a szobája. A gyerek nem esett pánikba, kiugrott az ágyból és haladéktalanul akcióba lépett, minek köszönhetően az egész családja megmenekült.

Összesen nyolcan élnek a georgiai Bartow Countyban található házukban, Noah a kétéves húgával osztja meg a szobáját. Ahogy felébredt, azonnal kihúzta az ágyból a kislányt, és az egyetlen szóba jöhető kijárathoz, az ablakhoz vitte. Kimászott vele és biztonságba helyezte a kicsit, de a fiú itt nem állt meg, visszasietett az égő házba, kiszabadította szorult helyzetéből a család kutyáját, majd a következő ajtóhoz szaladt, és felébresztette a bácsikáját, így immár közösen riasztották a többi családtagot is.

„Láttunk már korábban is olyat, hogy gyerekek figyelmeztetik a családjukat a tűzre, de amit ez az ötéves fiú véghez vitt, az meglehetősen rendkívüli” – nyilatkozta a CNN-nek a helyi tűzoltóparancsnok. Mint elmondta, a tüzet egy elektromos zárlat okozta Noah szobájában, aminek következtében a kisfiú és négy másik családtag kisebb égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett.

„Hála Istennek mindannyian kijutottunk a házból, de ha nem lett volna Noah, talán már nem élnénk” – mondta a nagypapa.

A helyi tűzoltóság tiszteletbeli tűzoltónak nevezte ki a gyereket, és a pénteki ceremónián egy professzionális életmentőknek járó, ritka kitüntetést is átadnak majd neki . A georgiai kormányzó, Brian Kemp levélben gratulált Noahnak, aki bebizonyította, hogy  egy ötévesből is lehet hős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik