Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: gyanús fiatalt kezelnek Temesváron

A fiatalember Németországban egy koronavírussal fertőzött családot ápolt korábban.

Temesváron a járványkórházban fertőzés gyanújával kezelnek egy 25 éves resicabányai fiatalembert, aki az elmúlt időben ápolóként dolgozott Németországban, ahol négy koronavírus-fertőzöttel került kapcsolatba, írja a Maszol.ro.

Az eddigi információk szerint egy négytagú, fertőzött családot gondozott, megfelelő védőruhában. Legutóbb egy hete került kapcsolatba velük és öt napja tért haza Resicabányára.

Kedden lázra, köhögésre panaszkodott, a koronavírus-fertőzésre utaló tünetei miatt maga ment a helyi kórházba, ahonnan elküldték a temesvári járványkórházba, ahol a többi betegtől elkülönítették.

Az influenzavírust nem mutatták ki nála. Biológiai mintáját Bukarestbe küldték laboratóriumi vizsgálatra. A koronavírus jelenlétére vonatkozó vizsgálatok eredménye a napokban várható. Amíg azok nincsenek meg, a vele kapcsolatba lépő öt resicabányai orvost otthoni karanténba helyezték.

Családját is megfigyelik. A román sajtó szerint a fiatalember nemrég Szörényordason járt a testvérénél, valamint a Szemenik-hegységben síelhetett. Még nem tudni, hogy ott közeli kapcsolatba lépett-e másokkal.

Kiemelt kép: MTI/AP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik