Nagyvilág

Őrizetbe vették a volt szlovák főügyészt – videó

Reggel nála kezdtek a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség emberei.

A szlovák rendőrség Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az egykori főügyészt őrizetbe vette gútori otthonában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Videó is készült az akcióról.

A rendőrség későbbre ígért bővebb tájékoztatást, de a Paraméter azt írja: Dobroslav Trnkát tavaly decemberben gyanúsították meg hivatali visszaéléssel, amit még 2007 és 2014 között követett el. A gyanú szerint a Marian Kočnertől kapott úgynevezett Gorilla-ügyben készült hanganyagot nem adta át a hatóságnak, azt próbálta haszonszerzésre felhasználni.

Kiderült az is, hogy a Kuciak-gyilkosság perében most vádlottak padján ülő vállalkozó gyakorlatilag a csicskájaként kezelte, felszerelt egy videokamerát is az irodájába. November végén elő is került egy felvétel, amin Ján Počiatek egykori pénzügyminiszter Trnkának dicsekedett az irodájában, hogy Ján Slota az emissziós botrányban miként verte át Robert Ficót. Trnka ekkor számolt be arról, hogy figyelmeztette Robert Kaliňákot figyelmeztette a belügy egyik széfjében megbúvó csontvázakra, amelyek sokaknak lehetnek kellemetlenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik