Nagyvilág

Cseh Katalinra érdemes lesz odafigyelni a Politico szerint

A Politico összeállította annak a 20 európai parlamenti képviselőnek a listáját, akikre a lap szerint érdemes lesz odafigyelni a jövőben. Mint írják, az Európai Parlament fiatalosabb, sokszínűbb és megosztottabb mint valaha, ebben a helyzetben próbálták megnézni, hogy kik tölthetnek be fontos szerepet a jövőben.

Egyikük Cseh Katalin, a Momentum brüsszeli politikusa, a Renew Europe képviselőcsoport tagja. A 31 éves, egyébként nőgyógyász végzettségű Cseh bemutatásakor arról írnak, hogy a magyar EP-képviselő hazájában és az EP-ben is arra törekszik, hogy változtasson a politikai kultúrán. Megbízatásával részvételre buzdítja az európai fiatalokat és ellentart Orbán Viktornak, írja a cikk.

Arra is kitérnek, hogy más fiatal európai fiatalokhoz hasonlóan Cseh idealizmusát is kikezdheti, hogy egy olyan intézményben dolgozik, ami alapvetően alkukra épül. A liberális választóknak tett választási ígéretek betartása pedig összeütközésbe kerülhet a változatos összetételű Renew Europe-ban való munkával — teszi hozzá a Politico.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik