Nagyvilág

Több légitársaság is felfüggesztette a közel-keleti járatait

Az Air France francia, a Lufthansa német, az Aeroflot orosz és az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság is felfüggesztette szerdán a közel-keleti térséget érintő járatait azt követően, hogy Irán rakétacsapásokat mért az Irakban állomásozó amerikai erőkre.

Az Air France közleményében azt írta, hogy a légitársaság a francia és a regionális hatóságok döntése nyomán módosította járatai repülési terveit.

A Lufthansa szóvivője közölte, hogy a társaság törli a Frankfurt és Teherán között naponta közlekedő járatát. Hozzátette, hogy a szombaton az iraki Erbílbe tervezett járatot is törölték.

Az Oroszországi Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Roszaviacija) arról számolt be, hogy az orosz légi szállítók elkerülik az iraki, az iráni, a Perzsa(Arab)-öböl és az Ománi-öböl térségét. A nemzetközi polgári repülést fenyegető jelenlegi biztonsági kockázatok fényében a szövetségi ügynökség további értesítésig azt tanácsolja, hogy az orosz légitársaságok ne használják a térség légterét.

Az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság közölte, hogy törölte bagdadi járatait, figyeli helyzet alakulását, szoros együttműködésben a térségbeli országok hatóságaival.

Az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) az iráni rakétatámadás miatt már korábban megtiltotta az amerikai légi járatok közlekedését az iraki és az iráni légtérben, valamint a Perzsa(Arab)-öböl és az Ománi-öböl térségében.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik