Nagyvilág

Mindenki meghalt: lezuhant egy ukrán utasszállító Iránban

Cikkünket frissítjük.

167 utassal és 9 tagú személyzettel a fedélzetén lezuhant egy ukrán Boeing 737-es repülőgép Iránban, írja a BBC.

A Ukraine International Airlines flottájához tartozó gép helyi idő szerint reggeli 6 óra 12 perckor indult a teheráni Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtérről, majd 8 perccel később visszazuhant a földre. A pilóta nem jelentett vészhelyzetet és nem vette fel újból a kapcsolatot az irányítótoronnyal sem.

Fotó: Iranian Red Crescent / Handout / Anadolu Agency / Europress

A gép kigyulladt. Az iráni állami televízió később közölte, hogy mindenki meghalt a lezuhant ukrán repülőgépen. Az iráni Vöröskereszt szintén arról adott tájékoztatást, nincs esély rá, hogy bárki túlélte az incidenst. A gép feketedobozát megtalálták, de Irán leszögezte, hogy ne fogják átadni azt a Boeingnek.

Vadym Prystaiko ukrán külügyminiszter a Twitteren azt a tájékoztatást adta, hogy a halálos áldozatok között 82 iráni, 63 kanadai, 11 ukrán, 10 svéd, 4 afgán és 3 német állampolgár van. A személyzet mind a 9 tagja ukrán volt.

A rendelkezésre álló információk szerint a járat Kijevbe tartott. A Flightradar24 információi szerint a gép három és fél éve volt szolgálatban. A Boeing szóvivője azt mondta a CNN-nek, értesültek a balesetről és jelenleg vizsgálják annak körülményeit.

Bár felröppentek olyan hírek, hogy az iráni légvédelem tévedésből lelőtte a repülőt, az ukrán nagykövetség néhány órával a tragédiát követően azt közölte, hajtóműhiba miatt zuhant le a gép.

Kiemelt kép: ROHHOLLAH VADATI / ISNA / AFP / Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik