Nagyvilág

Meghalt a férfi, akit 9 ezrelékes véralkoholszinttel találtak meg Nagyszombaton

Életét vesztette a férfi, akit eszméletlen állapotban találtak meg a nagyszombati poliklinika előtt, majd szervezetében 9 ezrelék alkoholt állapítottak meg, írja a parameter.sk.

A lap szerint a 44 éves férfit szerdán a hajnali órákban érte a halál, ezt Katarína Tittelová, a nagyszombati kórház szóvivője erősítette meg a TV Noviny-nek.

A magatehetetlen férfira a járőrök találtak rá még szombaton reggel 6 óra körül a poliklinika előtt. Elsősegélyben részesítették őt, majd a helyszínre érkező mentősök újraélesztették őt.

Bár a férfinál nem volt semmilyen személyes irat és az eltűnését sem jelentették korábban, a Facebookon sikerült beazonosítani a személyazonosságát.

Csak viszonyításképp, a véralkoholszint fokozatai úgy alakulnak, hogy 0 és 0,5 ezrelék között tiszta tudatállapotról, 0,3 és 1,2 ezrelék között enyhe ittasságról, 0,9 és 2,5 ezrelék között ittasságról, 1,8 és 3 ezrelék között zavart viselkedésről, 2,5 és 4 ezrelék között aluszékonyságról, 3,5 és 5 ezrelék között pedig életveszélyes állapotról beszélhetünk. Ehhez képest a 9 ezrelék brutális mennyiség.

Kiemelt kép: Polícia SR – Trnavský kraj

Ajánlott videó

Olvasói sztorik