Nagyvilág

Az Iszlám Állam szexrabszolgája kamerák előtt nézett szembe a fogva tartójával

Ashraq Haji Hamid mindössze 14 éves volt, amikor az Iszlám Állam elrabolta, elszakította őt családjától, és 100 dollárért eladta őt szexrabszolgának. A nő öt évvel később most kamerák előtt nézett szembe a férfival, aki megvette őt, és naponta több alkalommal megerőszakolta, írja az Independent.

Az interjúban Hamid sírva beszélt arról, amit átélt a fogva tartójánál.

Abu Hamam, nézz fel. Miért tetted ezt velem. Miért? Mert jazidi vagyok? 14 éves voltam, amikor megerőszakoltál. Nézz fel. Vannak érzéseid? Van becsületed?

– kérdezgette tőle.

A férfi szemben áll vele bilincsbe vert kézzel és börtönruhában. Abu Hamamot jelenleg fogva tartják Irakban, de a hatóságok engedélyt adtak rá, hogy Hamid még találkozzon vele, és hogy a szembesítést leadják a televízióban.

Az elkövető leszegett fejjel hallgatta végig a nő szavait, és nem reagált semmire.

14 éves voltam, mint a lányod, a fiad, vagy a húgod. Tönkretetted az életem. Elvetted tőlem az álmaimat. Egy napon fogva tartott az Iszlám Állam, de most te is áterezheted, milyen, amikor kínoznak és milyen az egyedüllét. Ha vannak érzéseid, akkor nem erőszakoltál volna meg 14 évesen

– fűzte hozzá, majd összeesett.

Később a műsorvezető kérdéseire válaszolva arról beszélt, a többi szexrabszolgával együtt ő sem tudta, mi lesz majd velük, megölik őket vagy sem.

Mint fogalmazott, őt 300-400 másik jazidi származású lánnyal és nővel együtt rabolták el, majd Moszulban árulták őket.

Abu Hamam kiválasztott engem, majd megragadott a hajamnál. Nem számítottam rá, hogy meg fog erőszakolni, mert csak 14 éves voltam. De bilinccsel tartott fogva és rendszeresen bántalmazott. Azt ígérgette, hogy majd szabadon enged, de minden nap háromszor megerőszakolt és ugyanennyiszer megvert. Gyerek voltam és nem értettem semmit. Próbáltam harcolni ellene, amikor rám támadt, egy nap sem telt el anélkül, hogy ne vert volna

– elevenítette fel az őt ért traumákat.

2014 augusztusában több ezer jazidi férfit végeztek ki és rengeteg jazidi lányt és nőt adtak el szexrabszolgának az Iszlám Állam harcosai, miután betörtek az iraki Sinjar városában.

Az interjút az iraki hírszerzés rögzítette és az  al-Iraqiya televíziótársaság tűzte műsorra 2019. november 26-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik