Nagyvilág

Orbán Viktor Eszéken: Más szintre emeltük a város futballját

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán este látogatást tett Eszéken, az NK Osijeknél, Mészáros Lőrinc horvát klubjánál, ahol Ivan Mestroviccsal, az eszéki egyesület elnökével, egyben társtulajdonosával is találkozott, írja a Nemzeti Sport a klub hivatalos honlapjára hivatkozva.

Orbán a stadion sajtótermében arról beszélt,

tíz esztendeje már jártam itt a Puskás Akadémia utánpótláscsapataival, s már akkor megismerkedhettem az itteni edzőkkel, klubvezetőkkel. Akkor még jóval kisebb egyesületről beszélhettünk a mai viszonyokhoz képest, úgy tűnt, mintha nem igazán lenne jövőképük. Megismertem az akkori nehéz helyzetet és ahhoz képest mára a közös munkának köszönhetően teljesen más szintre emeltük a város futballját olyanra, melyet Eszék megérdemel.

A miniszterelnök azt mondta, gyors sikerre nem számított az NK Osijek talpra állításával kapcsolatban, de néhány fontos és biztató dologra hamar felfigyelt.

Horvátországban a labdarúgó utánpótlásban sokkal hamarabb beérnek a fiatalok és sokkal korábban mutatkozhatnak be az első csapatban. Ezért is kértünk fel két edzőt önöktől, hogy a Puskás Akadémián is megmutathassák, hogyan kell dolgozni az utánpótlásban. Kiderült, hogy ennek az együttműködésnek van jövője és az is, hogy a horvátok sokkal nyitottabbak a közös munkára, mint azt korábban gondoltuk. Fontos volt persze azt is bizonyítanunk, hogy nem kisajátítani szeretnénk a klubjukat, sokkal inkább segíteni

– magyarázta.

Közölte azt is, azóta NK Osijek szurkolóvá is vált. Különösképpen érdekli őt az ottani utánpótlás helyzete és azt mondhatja, a horvátok született tehetségek a futballban, ezért is a legfontosabb az ottani labdarúgó-akadémia helyzete.

Orbán Viktor szerint nem reális azt feltételezni, hogy horvát bajnoki címet szerezzen az egyesület, ehhez előbb meg kell teremteni a felvételeket.

Az együttműködés, amelyben a szurkolótábor és Eszék városa is részt vesz, elhozhatja az áhított sikert, ami hab lenne a tortán és nagy öröm. Az bizonyos, hogy a klubnál keményen dolgoznak mindezen és két-három év alatt meg is erősödhet annyira a keret és a költségvetés. Biztos vagyok abban, hogy az eszéki labdarúgásra még nagy sikerek várnak, és abban is, hogy a következő idényben Európában is újra eredményes lehet az NK Osijek

– idézi Orbán Viktort a klub honlapja.

Ivan Mestrovic ezután hálálkodott a miniszterelnöknek, hogy ő a klub legismertebb szurkolója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik