Nagyvilág amerikai elnökválasztás 2020

Elképesztő összegeket költenek a Fehér Házba készülő politikusok

Három milliárdos is versenybe szállt az amerikai elnöki székért, és a jelek szerint a versenybe a világ minden pénzét hajlandók elkölteni a médiamegjelenésekre.

A demokrata elnökjelöltségre pályázó Tom Steyer eddig összesen 54,8 millió dollárt költött rá (vagyis 16 milliárd forintot), bár ennek egyelőre nincs eredménye, hiszen mindössze 2 százalékon áll a támogatottsága.

A második helyen az indulását néhány nappal ezelőtt hivatalosan bejelentő, ugyancsak demokrata Michael Bloomberg médiatulajdonos és milliárdos áll: ő kevesebb mint egy hét alatt költött el 35 millió dollárt.

Az Axios összeállításában Donald Trump jelenlegi elnök áll, aki jövőre újrázni fog, ő 33,6 millió dollárt fizetett ki eddig a hirdetésekre.

A demokrata népszerűségi listát vezető jelöltek csak a három milliárdos után következnek, annak ellenére, hogy mindegyikük már jóval régebb óta versenyben vannak. A sort Elizabeth Warren vezeti (15,6 millió dollár), őt követi Pete Buttigieg (14,1 millió dollár), Bernie Sanders (12,6 millió dollár) és Joe Biden (9,6 millió dollár).

Kiemelt képünkön Tom Steyer. Fotó: Europress/ALEX WONG/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik