Nagyvilág

Meghalt egy ügyésznő, miután a tárgyaláson elsült a bizonyítékként bemutatott vadászpuska

Senki sem érti, hogyan kerülhetett a puska csőre töltve a dél-afrikai tárgyalóterembe.

Meghalt egy 51 éves dél-afrikai ügyésznő, miután egy rablási ügyben tartott hétfői tárgyaláson elsült a bizonyítékként bemutatott vadászpuska a tárgyalóteremben – jelentette a helyi sajtó. Az IOL dél-afrikai lap beszámolója szerint a lövedék közvetlen közelről találta el Addelaid Ferreira-Wattot, „tátongó sebet” ejtve a nő csípőjének bal oldalán.

A bírósági alkalmazottak azonnal a fájdalomtól üvöltő ügyész segítségére siettek, és megpróbálták elállítani a lövés erejétől a földre zuhant nő vérzését. Ferreira-Wattot azonnal kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Az IOL információi szerint a lövedék felszakította a nő egyik artériáját, és az egygyerekes anyuka elvérzett.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölése miatt kezdett el nyomozni az ügyben. Egy rendőrségi szóvivő, Jay Naicker dandártábornok közlése szerint a bizonyítékként bemutatott fegyver véletlen baleset miatt sült el. Az IOL beszámolója szerint a fegyver azután sült el, hogy valaki elejtette, vagy magától a földre zuhant.

A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a vadászpuska miért volt megtöltve, amikor már bizonyítékként bemutatták a bíróságon. Az ügyésznő egyik jogász barátja az IOL-nak elmondta: a fegyvert és a lövedékeket külön zacskóba rakva kellett volna bevinni a tárgyalóterembe. Egy neve elhallgatását kérő rendőr pedig közölte a lappal, hogy már a helyszíneléskor ki kellett volna szedni a golyókat a puskából, vagy legkésőbb a ballisztikai vizsgálat meg kellett volna ennek történnie.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik