Belföld

Magyarországon is lehetnek veszélyes Remington-vadászpuskák

Gyártási hiba miatt önmagától elsülhet az amerikai vállalat vadászfegyvere, ezért a honlapján közzétett bejelentés szerint jelentős volumenű nemzetközi termék-visszahívási akciót indítottak.

A közlemény szerint a 2006. május 1. és 2014. április 9. között gyártott, X-Mark Pro elsütőszerkezetű (NEM recézett felületű elsütőbillentyűvel szerelt) Model 700 és Model Seven forgó-tolózáras ismétlő vadász- és sportpuskák esetében túl sok ragasztóanyagot használtak gyártáskor, melynek túlfolyása előidézhet olyan helyzetet, melyben a puska magától elsülhet, az elsütőbillentyű (ravasz) meghúzása nélkül is. Az visszahívási akció a Magyarországon forgalomba hozott Remington vadászfegyvereket is érintheti.

A Remington arra kéri a vadászfegyver tulajdonosokat, hogy a cég visszahívási weboldalán a gyári szám alapján győződjenek meg róla, hogy fegyverük a visszahívási akció hatálya alá esik-e vagy sem.

A Remington nyomatékosan arra kéri a visszahívási akcióban érintett fegyverek tulajdonosait, hogy a véletlen elsülés veszélye miatt az elsütőszerkezet cseréjéig tartózkodjanak a fegyver használatától.

A cserét a Remington nemzetközi disztribútorai közvetítésével fogják megfelelően kvalifikált fegyverjavító műhelyek ingyenesen elvégezni. Az akció megszervezése folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik