Nagyvilág

Várhelyi Olivért nem szavazta meg az EP szakbizottsága

Nem ment át a szakbizottsági koordinátorok szavazásán Várhelyi Olivér magyar biztosjelölt, közölte a 24.hu-val Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

Várhelyi meghallgatása ma reggel volt, ahhoz, hogy a Parlament egyben szavazhasson a teljes bizottságról, előbb egyenként jóvá kell hagynia minden jelöltet a szakbizottságokban a pártcsaládok vezetőinek, vagyis úgynevezett koordinátorainak. Egészen pontosan a szavazatok kétharmadára van szüksége minden jelöltnek.

Várhelyi: Nem vagyok tagja pártnak, nehéz lenne pártdelegáltnak nevezni
Három órán keresztül élőben kérdezik az új magyar biztosjelöltet. Ma dől el ugyanis, hogy Várhelyi Olivér alkalmas-e bővítési biztosnak.

Ez nem jelenti egyelőre Várhelyi bukását, csak annyit, hogy még egy környi kérdésre írásban kell válaszolnia. 

Az lehetett a probléma, hogy Várhelyi ugyan látványosan nagyon felkészült volt, ugyanazokat a kérdéseket kellett neki újra és újra feltenni, mert nem válaszolt rájuk. Az egyik ilyen az volt, hogy a képviselők garanciákat kértek, hogy Orbán Viktortól függetlenül fog működni biztosként, amire Várhelyi csak azt ismételgette, hogy a munkájába senki sem szólhat bele, és számára az uniós irányvonal az uralkodó.

Pótkérdések a pótjelöltnek – ez Európa véleménye az Orbán-kormányrólIndokolt vesszőfutás újabb állomásához ért a…

Közzétette: Donáth Anna – 2019. november 14., csütörtök

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik