Nagyvilág

Elfogták a férfit, aki huszonöt évvel ezelőtt halálra késelte élettársát egy pesti panzióban

Huszonöt évvel a bűncselekmény után, idén nyáron elfogták azt a koszovói férfit, aki 1994 decemberében megölte honfitársát egy budapesti panzióban – tudta meg a 168 Óra.

S.A. a bűncselekmény elkövetésekor 20 éves volt, jelenleg 45 éves. A férfit Szlovéniában fogták el augusztus 23-án, európai elfogatóparancs alapján.
A férfit a BRFK munkatársainak 2019. október 3-án adták át, akinek letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. október 5-én elrendelte.

police.hu

A Kurir két és fél évvel az eset után azt írta:

A 23 éves, szerb állampolgárságú S. A.-t harmadik éve keresik honfitársa meggyilkolása miatt. S. még 1994. december 26-án a XVI. kerületi Borotvás utca 41. szám alatti panzióban különbözött össze T. A.-val. A vitából verekedés kerekedett, előkerült a kés, amivel S. többször mellkason szúrta T. A.-t, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt.”

A 168 Óra információi szerint a férfit Facebookon sikerült beazonosítania a rendőröknek. Habár a közösségi oldalon más néven volt fent, de a róla korábban közzétett fotók és a profilképe alapján is feltűnő volt, hogy S. A. és A. P. ugyanaz a személy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik