Nagyvilág

Brutális bandaháború a Köpcös városában

Összeült a kormány válságstábja, mozgósították a mexikói belbiztonsági erőket.

Komoly bandaháború tört ki a mexikói Culiacánban. A helyi sajtó szerint a belvárosban fényes nappal teherautókról lőnek egymásra felfegyverzett civilek. A jelentések alapján félautomata fegyvereik között nagy kaliberűek is vannak. Kisteherautókra, pick-upokra szerelt géppuskákkal járják az utcákat, robbanások hallatszanak.

A 750 ezres lakosú Culiacán Sinaloa állam fővárosa. Az államban működik a Sinaloa kábítószer kartell, amelynek vezérét, Joaquin „El Chapo” Guzmant, azaz a Köpcöst az Egyesült Államokban tartják fogva, miután életfogytiglani börtönre ítélték – írta az MTI.

Azt még nem tudni, hányan vesznek részt a lövöldözésben, vannak-e áldozatok. Egyes források szerint a háborúskodás azért tört ki, mert a hatóságok letartóztatták Ovidiót, a drogbáró fiát.

13 éves kislányokat erőszakolt, ők voltak a vitaminjai
Hihetetlen, sok esetben megrázó eseményekre derült fény minden idők egyik leghírhedtebb drogbárója, Joaquín Guzman perében.

A mexikói belbiztonsági erőket mozgósították, összeült a kormány válságstábja is. Sinaloa kormányzója a helyzetet az eddigi egyik legsúlyosabbnak nevezte és felszólította az embereket, hogy keressenek menedéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik