Nagyvilág

Washington Post: Nehéz nagyobb politikai botrányt elképzelni, mint a Borkai-ügy

Továbbra sem csillapodik a Borkai Zsolt szexbotránya miatti külföldi érdeklődés, kedden például a Washington Post foglalta össze hosszabb cikkben az eddigi fejleményeket.

Az amerikai lap azt írja, hogy nehéz nagyobb politikai botrányt elképzelni annál, minthogy egy olimpiai bajnok polgármester az üzlettársaival kibérel egy horvát luxusjachtot, ahol több meztelen nő és jó pár üveg alkohol társaságában lefotózzák őket, nem is beszélve a korrupciós és kokainos pletykákról. Mégis, Borkai vasárnap újra megválasztották Győr polgármesterének.

A Washington Post emlékeztet, hogy a botrány azután tört ki, hogy Az ördög ügyvédje nevű blog névtelen szerzője képeket és videókat kezdett el feltölteni az internetre. Megemlítik azt is, hogy a képeken látható Rákosfalvy Zoltán, egyben Borkai ügyvédje, profitált a polgármesterrel való ismeretségből, miután cége az önkormányzattól megvásárolt győri telkeket az Audi-gyárnak adta tovább.

A cikkben még csak feltételezésként írják azt, hogy Borkai kilép a Fideszből, mi már azóta tudjuk, hogy ez valóban meg is történt:

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, de polgármester marad
Nyilvánosság elé állt, de csak néhány mondatot mondott a botrányhős polgármester. Nem akar morális hátrányt okozni, ezért függetlenként vezeti Győrt a következő 5 évben.

Kiemelt kép: 24.hu/Kummer János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik