Nagyvilág

Két magánrepülő is van Borkai barátai birtokában

A győri polgármester a Rákosfalvy Zoltán érdekeltségébe tartozó, az Audinak eladott földeken meggazdagodó cég Cessnáján vitte körutazásra az Audi vezérét és Szijjártó Péter külügyminisztert.

Két privát repülőgéppel is büszkélkedhet Borkai Zsolt győri polgármester közvetlen baráti köre. Az ördög ügyvédje blog, amely napok óta teregeti Borkaiék jachtos szexpartijának részleteit, azt írta, hogy a fideszes politikus a Győr melletti péri reptérről magángéppel utazott az Adrián tartott orgiára.

Tavaly, azaz 2018-ban pünkösdkor akart Borkai lazítani menni. (…) Ekkor Rákosfalvy biztosította a magángépet, ami egyébként szerintem valamelyik cége nevén van. Pérről szálltunk fel, velünk utazott a győri vendéglős, Szabó Ervin is. A lányokat én intéztem Pesten, Borkai három prostit rendelt, fejenként másfél millió forintba kerültek

– állította a blog névtelen szerzője. A hvg.hu kedden arról írt, hogy a péri repülőtérről az idokep.hu webkamerája több évre visszamenően tárolja felvételeket, az egészen 2011-ig napi bontásban megnézhető felvételek közül azonban pont a 2018. május 19-it – a pünkösdöt megelőző szombatét – nem lehet lejátszani, mert a fájl sérült. Két hibátlanul visszanézhető nap után a május 22-ivel megint baj van, egy körülbelül háromórás részleténél megakad a videó, szétesik a kép és csak egy későbbi időponttól lesz újra nézhető.

A 24.hu információja szerint az orgián készült felvételeken ugyancsak látható Rákosfalvy Zoltán ügyvéd mellett a polgármesterrel szintén bensőséges kapcsolatot ápoló milliárdosnak, Somogyi Jánosnak is van saját gépe. A légjármű nyilvántartás szerint a más üzletágakban is tevékenykedő Somogyi egy ötszemélyes amerikai Cirrus SR 22T-t használhat, ez a családi cég, a Somogyi Holding Kft. nevén van regisztrálva.

Az Átlátszó információi szerint az Audi területvásárlásán meggazdagodott Immobilien Trade Center Kft. egy négyüléses Cessnát tulajdonol. Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedő autógyártónak az ipari park szomszédságában lévő szántóföldeket, hogy ott logisztikai központot létesíthessen. A luxemburgi offshore tulajdonban lévő cég irányító posztjait Rákosfalvy és Somogyi töltik be, így a gép is az ő érdekeltségük lehet. Mint kedden megírtuk, a kft.-ből néhány héttel az orgia előtt 250 millió forintos osztalékot vett a luxemburgi tulajdonos képviselője.

250 milliót vettek ki Borkaiék orgiája előtt a barátok cégéből
A győri telekügylet nyomán nagy vagyont szerző cégből az elmúlt nyolc évben összesen másfél milliárd forintot vettek ki.
Fotó: Hubay Andor / Jetphotos

Borkai ráadásul az előbbi, Cessna típusú gépet maga is vezette. Mint az MTI képadatbázisa alapján az Index megírta, 2014 nyarán a polgármester személyesen vitte körbe a felújított péri repülőtéren Szijjártó Péter külügyminisztert és Thomas Faustmannt, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatóját. A pilótavizsgával rendelkező Borkai stílusosan a levegőből is megmutatta a reptér kétmilliárd forintos fejlesztéseit. A Győr.hu-n, a város hivatalos honlapján közzétett képeken Borkai az Immobilien Trade Center Cessnájának pilótaülésében is látható.

Kiemelt kép: Krizsán Csaba / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik