Nagyvilág

11 éves fia halála miatt tartóztatták le Mexikó egyik leggazdagabb emberét

Gyilkosság vádjával tartóztatták le az 57 éves Javier Burillo Azcarragát, Mexikó egyik leggazdagabb családjának tagját, miután kisfia életét vesztette egy hajótúrán San Francisco közelében — írta meg a Sky News.

A rendőrség feltételezése szerint a 11 éves fiú vízbe esett, miután apja egy hullámnak vezette a tízméteres hajót az Angyal-sziget közelében, a nyílt vízen. A fedélzeten az apa mellett csak két fia tartózkodott, az ütközés után minkét fiú a vízbe esett, a nagyobbik, 27 éves azonban lábsérülésekkel megúszta a balesetet.

Burillo először 27 éves fiát húzta ki a vízből, majd a két férfi közösen mentette ki a gyermeket, ezután egy jachtklub kikötőjébe mentek, ahol megállapították a fiú halálát. A rendőrséget az apa értesítette, akit több millió dollár értékű, Belverede-ben található otthonában tartóztattak le, hétfőn pedig egymillió dolláros óvadék ellenében szabadon engedték.

Az Azcarraga-család alapította a világ legtöbb spanyol nyelvű televíziós tartalmát előállító Grupo Televisa SA-t, de több hotellel is rendelkeznek Mexikó-szerte.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik