Nagyvilág

A Dorian hurrikán kokaintéglákat sodor partra Floridában

Nem is keveset, és még több jöhet.

Úgy látszik, még egy hurrikán idején is érdemes lehet sétálni egyet a tengerparton, mert nem lehet tudni, milyen több tízmilliós értéket sodornak partra az erős hullámok. Például kokaintéglákat. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint ugyanis Floridában legalább 16 darab, egyenként egy kilogrammos kokaintéglát találtak a hatóságok az állam több tengerpartján.

A floridai Melbourne város egyik tengerpartján egy arra sétáló ember riasztotta a rendőrséget, miután kedden egy gyanúsnak látszó csomagot talált. A gyanús csomag pontosan úgy volt becsomagolva, mint a kilós kokaintéglák, és később a vizsgálatok be is bizonyították, hogy a csomag valóban kokaint rejtett.

Az illegális kábítószert pár nappal azután találták meg a parton, hogy az attól alig 20 kilométerre található Cocoa Beach város tengerpartján 15 kilogramm kokaint találtak – közölte a helyi sajtóval a település rendőrségi szóvivője. Manny Hernandez elmondása szerint a drogra egy táskába rejtve bukkantak. A rendőröket egy járókelő értesítette.

A floridai Melbourne város tengerpartján találta kokaintégla. Fotó: Melbourne Police Department

A zsákban a szóvivő elmondása szerint 15 darab, egyenként egykilós kokaintégla volt. Hernandez a Florida Today című lappal közölte, hogy még további kokaint is partra sodorhat a hurrikán:

Van rá esély, hogy még több fog partra sodródni. Különösen a mostani körülmények között. Bárhonnan jöhet.

A szóvivő arra szólította fel az embereket, hogy ne nyúljanak a partokon talált csomagokhoz, mert, ha a csomagolás sérült, a kokain a bőrre kerülhet, és a pórusokon át a szervezetbe juthat. Ez pedig túladagoláshoz vezethet – közölte Hernandez.

A rendőrség közlése szerint egy kilogramm kokain ár akár a 9 millió forintot is elérheti Floridában.

Százmilliókat érő kokaincsomagokat sodort partra a víz Új-Zélandon
Arra sétáló helyiek bukkantak a jól becsomagolt téglákra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik