Élet-Stílus

Ennél feltűnőbb rejtekhelyet nem is találhatott volna a világ legbénább kokaincsempésze

A barcelonai repülőtér rendőreinek elég volt egy pillantást vetni a fejére, hogy tudják, valami nagyon stimmel.

Drogcsempészet miatt tartóztattak le a Barcelona repülőterén egy kolumbiai férfit, aki a hatóságok közlése szerint a parókája alatt elrejtve próbált meg bevinni több mint fél kilogramm kokaint Spanyolországba – jelentette a helyi sajtó.

A helyi hatóságok közleménye szerint a férfi még júniusban próbált meg beutazni az országba a kolumbiai Bogotá városából. A repülőtéren gyorsan kiszúrták a rendőrök. Egyrészt azért, mert „nagyon ideges volt”, másrészt furcsa parókája miatt. Az ugyanis gyanúsan magas volt.

Mint kiderült, nem véletlenül. Amikor megkérték, hogy vegye le a póthajat, egy 503 gramm kokaint tartalmazó, „tökéletesen lezárt csomag” került elő, ami a csempész fejére volt ragasztva. A drog értékét 30 ezer euróra (majdnem 10 millió forint) becsülték.

Az esettel kapcsolatban a Guardian című brit lap megjegyezte, hogy nem ez az első alkalom, amikor parókás csempészt fognak a spanyol rendőrök. Négy éve a madridi repülőtéren állítottak meg egy nőt, akinek a parókájába 900 gramm kokain volt varrva.

A kiemelt képen az elfogott drogcsempész, a rendőrségi fényképeken. Fotó: AFP PHOTO / SPANISH POLICE

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik