Élet-Stílus

Százmilliókat érő kokaincsomagokat sodort partra a víz Új-Zélandon

Arra sétáló helyiek bukkantak a jól becsomagolt téglákra.

Több mint hárommillió új-zélandi dollárt, azaz több mint félmilliárd forintot érő kokainszállítmányt sodort partra a víz Új-Zéland egyik tengerpartján – jelentette a helyi sajtó. A gondosan becsomagolt kokaintéglákra helyiek bukkantak az Aucklandtől nyugatra található Bethells Beach tengerpartján, amikor ott sétáltak.

Megdöbbentő képen a kokain agyromboló hatása
A felvételek egy 45 éves páciens agyáról készültek.

A helyi rendőrség azonnal elkezdte átkutatni a partot, végül 19 csomagra bukkantak, és a vizsgálatok megerősítették, hogy azokban mind kokain volt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szállítmány hogyan került a partra, de a jelek szerint már régóta a tengerben lehetettek – közölte a New Zealand Herald.

A rendőrség arra hívta fel a helyiek figyelmét, hogy tartsák nyitva a szemüket, mert elképzelhető, hogy az elkövetkező napokban újabb csomagok kerülhetnek elő. Emellett arra kérték őket, hogy azonnal jelentsék a rendőrségen, ha további csomagokra bukkannak.

A Stuff című új-zélandi lap közlése szerint az érintett partszakasz csütörtökön már csendes volt, egy rendőrt sem lehetett látni, csak sétáló és kutyát sétáltató embereket. A lapnak közben egy jogi szakértő elmondta, vádemelést kockáztatnak azok, akik hazavisznek egy csomagot úgy, hogy tudják, mi van benne.

Ennél feltűnőbb rejtekhelyet nem is találhatott volna a világ legbénább kokaincsempésze
A barcelonai repülőtér rendőreinek elég volt egy pillantást vetni a fejére, hogy tudják, valami nagyon stimmel.

A kiemelt képen az új-zélandi tengerparton talált kokaincsomagok. Fotó: “AFP / NEW ZEALAND POLICE WAITEMATA DISTRICT / COLIN PARMENTER

Ajánlott videó

Olvasói sztorik