Nagyvilág

Életfogytiglant kapott a 22 éves Eurydice Dixon gyilkosa

Tavaly júniusban, nem messze otthonától holtan találták az ausztrál Eurydice Dixont. A 22 éves komikus nem volt széles körben ismert, csak kisebb bárokban lépett fel, ám a tragédia éjszakáján az egyik ilyen fellépése után nem ért haza, csak a holttestét találták meg egy futballpályán Melbourne-ben.

A rendőrség néhány nappal a gyilkosság után letartóztatta a 19 éves Jaymes Toddot, aki gyilkosság és nemi erőszak vádjával állat bíróság elé. A SkyNews értesülései szerint a férfit hétfőn életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Victoria állam bírósága, miután mindkét vádpontban bűnösnek találták. A férfi leghamarabb 35 év múlva szabadulhat, az indoklás szerint az elkövető veszélyt jelent a társadalomra, integrációjára pedig kevés esély látható.

A nyomozás eredményei szerint Todd a témadás előtt legalább 2 és fél mérföldön át követte áldozatát, akivel nem ismerték egymást.

Eurydice Dixon halála egész Ausztráliában indulatokat váltott ki a nők elleni erőszakról, és egy emberi jogi bizottság jelentése szerint az országban „zavarba ejtően magas a nők elleni erőszakos bűncselekmények aránya”, a kormány adatai szerint pedig öt nőből egyet már ért szexuális erőszak vagy fenyegetés 15 éves kora óta, a férfiaknál ugyanez az arány húszból egy.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik