Nagyvilág

Osztálytalálkozón ölte meg az őt szekáló osztálytársát egy 69 éves nyugdíjas

A thaiföldi férfi több mint fél évszázad után sem felejtette el, hogyan kínozta őt az iskolában.

Feladta magát a rendőrségen egy 69 éves férfi Thaiföldön, miután egy szombati osztálytalálkozón megölte egyik volt iskolatársát, aki kamaszként rendszeresen szekálta – jelentette a helyi sajtó. A haditengerészetnél szolgált Thanapat Anakesri a rendőrségnek elmondta, nem akarta megölni iskolatársát, amikor egy 9 mm-es pisztollyal meglőtte.

Az osztálytalálkozót szombaton tartották a Thaiföld középső részén található Ang Thong városában. A beszámolók szerint a 69 éves Thanapat a buli vége felé ment oda a szintén 69 éves Suthat Kosayamathoz, hogy felelevenítse a több mint félévszázados sérelmeket, és bocsánatkérést követelt.

Suthat azonban közölte, hogy már nem is emlékszik semmi ilyesmire, nem volt hajlandó bocsánatot kérni, és közölte Thanapattal, hogy inkább felejtse el a régen történteket. Thanapat ekkor odament autójához, magához vette pisztolyát, majd egy lövést eresztett a férfiba, aki a kórházba szállítás után belehalt sebesülésébe.

Az osztálytalálkozót szervező Tuean Klakang elmondása szerint Thanapat rendszeresen felemlegette italozások közben az ellene irányuló szekálásokat.

Soha nem felejtette el

– jelentette ki a férfi, hozzátéve, hogy azt azért soha nem gondolták volna, hogy emiatt gyilkolni is képes.

A hatóságok az eset után körözést adtak ki Thanapat ellen, aki egy barátjánál húzta meg magát, és állítása szerint egészen addig nem is tudta, hogy szekálója meghalt, amíg a rendőrök nem vették fel a kapcsolatot a barátaival. Ekkor feladta magát a rendőrségen, elismerve, hogy mit tett.

A férfit végül óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezték, míg tart ügyében a nyomozás.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik