Nagyvilág

Halálra szekáltak társai egy 15 éves lányt

Amanda-Todd(210x140)(1).jpg (amanda todd, kanada, )
Amanda-Todd(210x140)(1).jpg (amanda todd, kanada, )

Öngyilkosságot követett el egy kanadai tinédzser, pár héttel azután, hogy egy szívszorító videóban mesélte el hogyan alázták évekig iskolatársai, depresszióba kergetve, valamint drogokhoz és alkoholhoz sodorva őt.

A lányt holttestét szerda este találták meg a Vancouverhez közeli Port Coquitlam városában lévő otthonában, ahol a helyi rendőrség közlése szerint öngyilkosságot követett el – jelentette a helyi sajtó. A 15 éves Amanda Todd azután ölte meg magát, hogy szeptember elején egy, a YouTube-ra feltöltött videóban mesélte el, hogyan szekálták, zaklatták és alázták az interneten keresztül, valamint iskolájában.

A felvételen a lány nem beszél, csak kis táblákra írt mondatokkal mondja el szívszorító történetét szenvedéséről, amelyet „barátai” és iskolatársai okoztak. Elmondása szerint szekálása azután kezdődött, hogy egyik szokásos internetes videocsevegés közben egy fiú rávette arra, hogy mutassa meg a kamerának a melleit. Egy évvel később a fiú újra jelentkezett, majd a lány összes ismerősének elküldte a róla készített meztelen felvételt. A lány ezt úgy tudta meg, hogy egy hajnalban a rendőrség kopogott be hozzá a hírrel.

Amanda Toddot a többszöri iskolaváltások sem mentették meg zaklatóitól, akik követték őt, és újonnan szerzett barátainak is elküldték a róla készített felvételt, majd egy Facebook-oldalt is létrehoztak, ahol profilképnek a kérdéses felvételt tették fel. Ezen felül még iskolája, és ötven nézelődő előtt csoportosan meg is verték. Ezután fehérítőt ivott, hogy megölje magát. Akkor még sikerült megmenteni az életét.

A lány anyja Amanda szerdai öngyilkossága után a Vancouver Sun című kanadai lapnak elmondta: azt szeretné, ha a lánya által készített videó a szekálásellenes propaganda eszközévé válna, és minél többen megosztanák, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik