Nagyvilág

Négy gyermeke után meghalt a Molotov-koktélos támadás utolsó áldozata

2017 decemberében egyetlen éjszaka négy gyerek halt meg, amikor három támadó Molotov-koktélt dobott be egy manchesteri ház ablakán. A szobában négy gyermek aludt: a 15 éves Deami Pearson, a 8 éves Brandon Pearson és 7 éves húguk, Lacie a helyszínen életét vesztette. A legkisebb gyermek, a 3 éves Lia két nappal az után halt meg, hogy kórházba szállították.

Édesanyjuk, Michelle Pearson ugyan túlélte a támadást, de súlyos sérüléseket szenvedett, hónapokig mesterséges kómában tartották. A Sky News szerint Michelle Pearson édesanyja hétfőn Facebook-postban jelentette be, hogy lánya 20 hónappal a támadás után meghalt.

Tavaly két férfit és egy nőt ítéltek el a gyilkosságok miatt. A perben elhangzottak szerint az édesanya sikítva könyörgött, hogy gyerekeit ne bántsák.

A támadó a 20 éves Courtney Brierly, a 23 éves Zak Bolland és a 25 éves David Worrall voltak. Brierly a perben azzal védekezett, hogy barátja, Zak Bolland kényszerítette arra, hogy részt vegyen a gyilkosságban. Később kiderült, ő volt a támadás egyik kitervelője: ő figyelmeztette a két férfit, hogy vegyék fel kapucnijukat, amikor a benzint vásárolták, majd segített elkészíteni a robbanó eszközöket és a házhoz is velük tartott, ahol több Molotov-koktélt is a szobában alvókra dobott.

A támadók a legidősebb fiún akartak bosszút állni egy heves vita után. A kamaszfiú a támadáskor még ki tudott menekülni a házból, életben maradt.

Korábbi sajtóhírek szerint Michelle Pearson többször is segítséget kért a helyi önkormányzattól, hogy biztonságosabb, nyugodtabb helyre költözhessen gyerekeivel, de kérését elutasították.

A támadás éjszakáján az édesanyja a rendőrség segítségét kérte Bolland sorozatos fenyegetései miatt. A férfival gyerekkoruk óta ismerték egymást és bár Bollandot korábban két alkalommal is elítélték nők elleni támadások miatt, a rendőrség nem szállt ki a házhoz. Az anya legalább hat rendőrnek panaszkodott Bollard fenyegetései miatt, postaládájukba pedig egy olyan eszközt szereltek fel, amely megakadályozta, hogy benzint locsoljanak be hozzájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik